Taller: Viatge als meus origensTALLER: VIATGE ALS MEUS ORÍGENS

Des de la concepció fins al moment actual de les nostres vides ha transcorregut un llarg viatge on hem après de múltiples experiències relacionals.

Sota el títol: “Viatge als meus orígens” hi ha una proposta de quatre tallers monogràfics que pretenen endinsar-nos en les quatre necessitats bàsiques que impulsen als essers humans:
-       la necessitat de seguretat i protecció
-       la necessitat de nutrició física i emocional
-       la necessitat d’autonomia
-       la necessitat de conquistar el món i als demès i d’expressar la sexualitat

Però aquestes necessitats, no tenen cap sentit sense el medi relacional que ha de cobrir-les.
Fins i tot abans de néixer, el nostre impuls de vida busca la seva satisfacció en relació amb la figura materna (i paterna) que ha de cobrir-les. Les nostres primeres vivències en aquest sentit, determinaran la nostra identitat, la nostra percepció del món, la nostra capacitat d’acció i la recerca continua de les principals mancances que patim. També determinarà una forma de relacionar-nos amb els demés (molt sovint més negatives que positives), origen de moltes de les dificultats relacionals adultes.

D’una manera teòric – pràctica i amb un caràcter vivencial, farem un repàs del que som i necessitem des dels nostres orígens, proposarem detectar les nostres més grans carències (vinculades a la relació amb les figures paternes) i plantejarem les possibilitats de reparació.

Fer una primera aproximació conscient a aquests aspectes ens aportarà una mica de claredat sobre que ens passa i cap on volem adreçar la nostra vida.

Dedicarem un seminari a cada una de les quatre necessitats i, tot i poder assistir només a un, dos o tres d’ells, es recomana l’assistència a tot el cicle per poder tenir una visió complerta i global del que determina el nostre desenvolupament i posterior evolució humana.


Finalitat
Iniciar o continuar un procés d’evolució intern a partir de la reflexió teòrica, però també experiencial, del desenvolupament humà.       

No hay comentarios:

Publicar un comentario